Dnia 05.12.2013 roku Pani Marzena pisze:
Zamierzam zakupić Kolagen bioalgi. Proszę o informację w jakiej wodzie należy go przygotowywać – mineralnej czy przegotowanej?

Pani Marzeno,
na etykiecie opakowania produktu Kolagen bioalgi nie jest dokładnie sprecyzowane w jakiej wodzie należy rozmieszać proszek. Najlepszym wyborem będzie woda przegotowana lub woda źródlana.

Pozdrawiamy i życzymy miłego dnia
Zespół Spirulina.pl


Dnia 16.09.2013 roku Pani Halina pisze:
Proszę o podanie kraju pochodzenia Kolagen bioalgi. Czy posiada certyfikat i czy jest dopuszczony do sprzedaży w Polsce?

Pani Halino,
Kolagen bioalgi jest produktem wytwarzanym w Niemczech.
Na wszystkie oferowane przez nas produkty posiadamy pozytywną zgodę Głównego Inspektora Sanitarnego.

Pozdrawiamy i życzymy miłego dnia
Zespół Spirulina.pl


Dnia 16.09.2013 roku Pan Robert pisze:
Proszę o podanie najlepszego suplementu na zwyrodnienia kolan.

Dzień dobry,
z oferty suplementów diety chcielibyśmy zaproponować Panu kwas hialuronowy. Poniżej przesyłamy bezpośredni link, gdzie znajdują się szczegółowe informacje na temat produktu:

https://sklep.spirulina.pl/produkty/kapsulki-z-kwasem-hialuronowym-gladka-skora-bez-skalpela

Pozdrawiamy i życzymy miłego dnia
Zespół Spirulina.pl


Dnia 16.06.2013 roku Pan Wojciech pisze:
Jaką rolę odgrywa kolagen w kościach? Daje im wytrzymałość czy poprawny kształt? Czy kolagen wpływa na elastyczność i wytrzymałość kości?

Panie Wojciechu,
w naszych kościach występuje kolagen typu I i stanowi około 90% substancji organicznych kości. Niedobór kolagenu może wpłynąć na zwiększenie kruchości i podatność na złamania naszych kości. Jest to niezwykle ważna substancja, niezbędna dla zdrowia naszego układu kostnego.
Nasze kości budowane są przede wszystkim przez kolagen, który daje im wytrzymałość i wysoką odporność na urazy. Kolagen również odpowiada za elastyczność kości, ścięgien i mięśni. Niedobór kolagenu przyczynia się do utraty elastyczności i sprężystości tkanki łącznej.

Pozdrawiamy i życzymy miłego dnia
Zespół Spirulina.pl