Wpisy

Olej rycynowy - właściwości i zastosowanie

/
Olej rycynowy stanowi naturalny kosmetyk na wiele dolegliwości skórnych. Wszystko dzięki wielu właściwościom pielęgnacyjnym, które posiada. Ciekawostką jest fakt, że olej rycynowy pozyskiwany jest z rącznika pospolitego, który de facto jest rośliną trującą. Dopiero specjalna obróbka rycyny sprawia, że wytwarzany z niej olejek wykazuje właściwości pielęgnacyjne wykorzystywane m.in. w kosmetologii. Do jakich więc celów stosowany jest olejek rycynowy? Oto kilka podpowiedzi.
Olej rycynowy na włosy - wszystko co warto wiedzieć

Olej rycynowy na włosy - wszystko co warto wiedzieć

/
Olej rycynowy to od lat stosowany kosmetyk do pielęgnacji włosów. Nie bez powodu, ponieważ naturalne sposoby pielęgnacji pozwalają uzyskać o wiele lepsze efekty niż syntetyczne kosmetyki. Jakie więc właściwości wykazuje olej rycynowy oraz w jakiej formie najlepiej jest go użyć?