Gliceryna – właściwości i zastosowanie

Przez |2018-10-02T17:26:27+02:002 października, 2018|Zdrowie|0 komentarzy

Gliceryna to częsty składnik kosmetyków, głównie z tego względu, że pozytywnie wpływa zarówno na ich konsystencję jak i trwałość. Warto zaznaczyć, że może ona mieć zarówno pochodzenie naturalne jako tłuszcz kokosowy oraz przemysłowe jako propylen. Jakie właściwości wykazuje ten związek oraz do czego jeszcze jest wykorzystywany?