czarnuszka olej

Spirulina/Nie udało się zaimportować tagu wpisu %s czarnuszka olej
29 03, 2016

Olej z czarnuszki – najlepszy na blizny potrądzikowe

Przez |2020-07-23T20:56:01+02:0029 marca, 2016|Czarny kminek (czarnuszka siewna)|1 komentarz

Trądzik w różnych odmianach jest jedną z najczęstszych chorób dermatologicznych. Nie niesie ze sobą zwykle żadnego poważniejszego zagrożenia, ale niewłaściwie leczony może powodować powstanie nieestetycznych blizn na twarzy, szyi czy dekolcie. Ich usunięcie jest problematyczne przede wszystkim ze względu na miejscowy charakter zmian i delikatność skóry twarzy. Z tego powodu często nie można stosować dość agresywnych kosmetyków leczących blizny. Na szczęście są jeszcze metody naturalne.

4 02, 2016

Czarnuszka (Nigella sativa)

Przez |2020-10-24T13:22:57+02:004 lutego, 2016|Czarny kminek (czarnuszka siewna)|0 komentarzy

Czarnuszka, czyli Nigella sativa była już znana w starożytnych kulturach Europy, Azji i Afryki Północnej. Wspomina o niej Biblia, Koran, Hipokrates i Karol Wielki. Czarne nasiona kminku stosuje się jako lek w chorobach dróg oddechowych, skóry, zwalczaniu stanu zapalnego oraz ogólnego osłabienia organizmu. W kulturze wschodu, w medycynie azjatyckiej od przeszło 2000 lat Czarnuszka pozostaje nadal podstawowym lekiem na wszelkie dolegliwości.

18 07, 2015

Olej z czarnuszki – pierwsza pomoc dla skóry

Przez |2020-10-16T17:57:08+02:0018 lipca, 2015|Czarny kminek (czarnuszka siewna)|0 komentarzy

Olej z czarnuszki jest bardzo skutecznym dermokosmetykiem. Dzięki specyficznemu składowi, sporej ilości witamin i dużej przyswajalności świetnie sprawdza się jako samodzielny kosmetyk lub dodatek do domowej roboty preparatów. Jego zastosowanie nie wymaga specjalnej wiedzy, a rosnąca dostępność sprzyja samodzielnemu dbaniu o kondycję skóry.

Go to Top