Spirulina Febico – jakość i certyfikaty, które mają znaczenie

5.00 avg. rating (84% score) - 2 votes

Spirulina Febico - jakość i certyfikaty, które mają znaczenieRynek z naturalnymi suplementami diety w Polsce jest jeszcze bardzo młody i w fazie rozwoju. Konsumenci, którzy chcą zacząć uzupełniać niedobory witamin i minerałów, a także innych niezbędnych substancji odżywczych, zazwyczaj w pierwszej kolejności zwracają uwagę na cenę. Dopiero po pewnym czasie, gdy przekonają się i zobaczą różnicę w samopoczuciu, zaczynają mocniej zwracać uwagę na jakość produktu. Jednak utrzymanie jej na wysokim poziomie wiąże się z wyższą ceną. Tak jest również w przypadku algi Spriulina i firmy Febico.

Spirulina Febico – jakość idzie w parze z ceną

Proces hodowli, produkcji i konfekcjonowania jest kosztowny i nie ma mowy, aby tani, naturalny produkt, którego cena wynosi poniżej kosztów wyprodukowania, był wysokiej jakości oraz spełniał swoje właściwości. Dotyczy to nie tylko algi Spirulina, ale również innych suplementów diety pochodzenia naturalnego.

1. Środowisko ma znaczenie.

Woda, którą wykorzystywana jest do hodowli alg ma duże znaczenie. Jej pochodzenie determinuje o tym jakiej jakości będzie Spirulina. Kolejnym ważnym punktem, na który należy zwrócić uwagę jest nasłonecznienie. Algi wymagają stałych promieni słonecznych o temperaturze około 25 stopni Celsjusza. Z tego też względu Tajwan jest jednym z najlepszych miejsc na świecie do hodowli tego rodzaju roślin. Nie trzeba w tym rejonie stosować sztucznej wentylacji zamkniętych zbiorników wodnych, sztucznego oświetlenia, ani podgrzewania wody. Pozwala to uzyskać czystą Spirulinę, która nie traci żadnych wartości odżywczych.

2. Patenty podnoszą jakość.

Firma Febico podczas procesu produkcji swoich produktów, w tym również algi Spirulina, stosuje patenty – rozwiązania, które pozwalają uzyskać najlepszy i najbardziej wartościowy produkt. Cały proces hodowli, a także pracy zakładu produkcyjnego był opracowywany przez lata. Poddawany kontroli pozwolił uzyskać wysoką jakość, która w dalszym ciągu jest utrzymywana i rozwijana.

3. Certyfikaty jakości.

Jakość naturalnego suplementu wymaga czegoś więcej niż tylko głośna reklama, na którą trzeba wydać duże ilości pieniędzy. Najważniejsze są certyfikaty z samego procesu produkcyjnego, które rzeczywiście świadczą o jakości warunków, w jakich algi zostały wyhodowane i wyprodukowane. Zalicza się do nich:

certyfikat GMP
certyfikat HACCP
certyfikat ISO

Dodatkowo każda partia opuszczająca zakład produkcyjny, w przypadku wysokiej jakości, musi posiadać analizę mikrobiologiczną swojego produktu, w której wykazano, że nie zawiera on metali ciężkich. Febico posiada te, jak również inne certyfikaty patentowe. 3 miliony klientów na całym świecie zaufało firmie, która od początku postawiła na jakość.

Polecane produkty:

Spirulina Febico - naturalne witaminy i minerały na wyciągnięcie ręki
Spirulina Febico - wysokiej jakości alga, której skład to 100% czysta Spirulina. Każdy etap, od hodowli, poprzez produkcję, do otrzymania pełnowartościowego produktu, jest poddawany szczegółowej kontroli. Pozwala to uzyskać najwyższej jakości Spirulinę
Zobacz tutaj ...

Dodaj komentarz

5 komentarzy do "Spirulina Febico – jakość i certyfikaty, które mają znaczenie"

Powiadom o
avatar
Sortuj wg:   najnowszy | najstarszy | oceniany
Izabela
Gość

Stosuje spiruline, ale o tym wszystkim nie wiedzialam, dziekuje za informacje

Beata
Gość

Zazywalam kiedyś spiruline, i muszę przyznać, że bardzo dobrze się po niej czułam.

Martoszka
Gość

Świetny artykuł!

Edyta
Gość

Dobrze wiedzieć! Nie zwracałam uwagi na certyfikaty do tej pory

mag
Gość

Super, że ktoś w końcu o tym pisze. Drogie nie zawsze musi być dobre, ale gdy w parze z ceną idzie jakość, warto wydać trochę więcej.

wpDiscuz