Rozdział 2. Ekscytujące odkrycie żywnościowe

Spirulina i chlorella są zdecydowanie najbardziej fascynującym źródłem pożywienia na Ziemi. W tym specjalnym raporcie dowiesz się na temat ogromnych zalet zdrowotnych, a także odżywczym działaniu tych dwóch rodzajów żywności. Zobaczysz dlaczego powinieneś dodać je do swojej diety natychmiast.

Większość ludzi słyszało o Spirulinie i Chlorelli, ale w zasadzie nie wiedzą o szczegółach, dlaczego są to prawdziwie najwartościowsze źródła pożywienia na świecie. Dla przykładu, czy wiedziałeś, że gram po gramie, Spirulina zawiera dwanaście razy więcej przyswajalnego białka niż wołowina? To nawet jest dużo lepsze białko niż wołowina, a na dodatek zawiera znacznie więcej zbilansowanych minerałów (takich jak magnez), których nie można znaleźć w wołowinie.

Czy wiedziałeś, że pytochem znaleziony w Chlorelli może odbudować zniszczenia nerwowe w mózgu i układzie nerwowym? To dlatego Chlorella jest używana w leczeniu pacjentów z chorobami Alzheimera i Parkinsona.

Zdawałeś sobie sprawę, że zarówno Spirulina jak i Chlorella może przyczynić się do cofnięcia się nowotworu w ludzkim organizmie? Udowodniono klinicznie, że oba te produkty mają charakter zapobiegawczy i leczniczy jeśli chodzi o każdego rodzaju nowotwór.

W końcu, czy wiedziałeś, że w skład tego pożywienia wchodzą niezbędne kwasy tłuszczowe takie jak GLA, których w większości brakuje w diecie wielu ludzi, a są krytycznymi składnikami, przyczyniającymi się do poprawnego funkcjonowania naszego mózgu.

To tylko fragment możliwości jakie to pożywienie ma do zaoferowania. Jest ono tak upakowane w składniki odżywcze, że gdyby firmy farmaceutyczne mogły je opatentować i sprzedawać jako leki, kosztowałyby 400 zł za gram i byłyby na okładkach gazet całego świata. Ich zdolność do zatrzymania choroby nowotworowej byłaby uznana za przełom w dziedzinie medycyny, a lekarze z całego świata byliby nawoływani do przepisywania tych substancji każdemu ze swoich pacjentów. Byłoby to nic innego jak „mega hit”, multimiliardowe osiągnięcie farmaceutyczne.

Ale to nie jest lekarstwo, nie jest produkowane w laboratorium i nie kosztuje 400 zł za gram. W rzeczywistości, kosztuje około 1 zł za gram, ze źródeł, o których powiem więcej w dalszej części, a natura produkuje to za darmo.

Czytając dalej dowiesz się znacznie więcej na ten temat. Abyś wiedział, skąd są te informacje, nazywam się Mike Adams i jestem dziennikarzem, opisującym nowości zdrowotne. Studiuję i informuję na tematy, które pomagają poprawić zdrowie ludzi na całym świecie. Jestem autorem książki „Uwaga na niskowęglowodanową dietę”, która przyczynia się do zwiększenia siły działania zanieczyszczeń chemicznych, które można znaleźć w pożywieniu opartym na tej diecie. Nie zrozum mnie źle. Sam jestem na tej diecie, więc nie odradzam jej. Pouczam ludzi w jaki sposób uczynić ich zdrowszymi i bardziej efektywnymi, dzięki czemu będą mogli tracić na wadze szybciej, bez wystawiania się na niebezpieczne składniki, które nazywam „blokadami metabolicznymi”.

0 komentarzy:

Dodaj komentarz

Chcesz się przyłączyć do dyskusji?
Nie wahaj się!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *