Ketchup z cukinii – szybki i prosty przepis

Ketchup z cukiniiKetchup z cukinii to zdrowa alternatywa na ketchupu dostępnego na półce w sklepie. Niesamowicie szybki i prosty przepis. Każdy kto raz spróbuje takiego produktu z pewnością nie wróci już do “zwykłego ketchupu”.

Ketchup z cukinii idealnie nadaje się jako dodatek do dań z makaronu, grilla oraz jako sos do pizzy.

Ketchup z cukinii – składniki:

Sposób przygotowania:

  1. Cukinie zetrzeć na tarce lub pokroić w drobną kostkę.
  2. Paprykę pokroić w paski.
  3. Cebulę pokroić w kostkę.
  4. Wszystko wrzucić do miski, osolić i zostawić na około 1 godzinę.
  5. Po upływie tego czasu należy gotować około 30 minut, a następnie zmiksować.
  6. Dodać wszystkie przyprawy: pieprz, ostra papryka, cukier brązowy, curry i dwa koncentraty pomidorowe.
  7. Gotować jeszcze około 10 minut. Dodatkowo można jeszcze przyprawić według uznania.
  8. Nakładać gorący ketchup do czystych słoików.
  9. Pasteryzować około 10-15 minut.

Smacznego!

Spirulina Febico - naturalne witaminy i minerały na wyciągnięcie ręki
Spirulina Febico - wysokiej jakości alga, której skład to 100% czysta Spirulina. Każdy etap, od hodowli, poprzez produkcję, do otrzymania pełnowartościowego produktu, jest poddawany szczegółowej kontroli. Pozwala to uzyskać najwyższej jakości Spirulinę
Zobacz tutaj ...
Spirulina - witaminy i minerały (100% naturalne)
Spirulina posiada w pełni naturalne witaminy i minerały o wysokim stężeniu. W jej skład wchodzą m.in.: biotyna, beta-karoten, kwas foliowy, tiamina, niacyna, witamina D, E i inne witaminy oraz błonnik. To źródło minerałów jak cynk, magnez, wapń, żelazo
Zobacz tutaj ...
12 komentarzy:

Dodaj komentarz

Chcesz się przyłączyć do dyskusji?
Zapraszamy!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *