Nalewka z zielonego orzecha włoskiego
Nalewka z zielonego orzecha włoskiego nie tylko słynie ze swoich [...]
Nalewka z zielonego orzecha włoskiego nie tylko słynie ze swoich [...]
Wigilijny bigos z szybkowaru z dodatkiem wędzonych śliwek oraz suszonych grzybów często gości na stołach w okresie Świąt Bożego Narodzenia. Jest to potrawa bardzo sycąca, a co najważniejsze można ją wykonać nawet tydzień lub dwa wcześniej, nałożyć do uprzednio wyparzonych słoików i pasteryzować.
Tarta z jabłkami to pyszny wypiek, który praktyczne nigdy się nie nudzi i zawsze jest na niego czas. Jest smaczna, rozpływająca się, a zarazem krucha z delikatnym posmakiem cynamonu. Przepis polecamy szczególnie osobą, które nie tolerują glutenu.
Zupa pomidorowa to jedno z najpopularniejszych dań na polskim stole. Nic dziwnego, jest smaczna i pożywna, a do tego dostarcza ważnych dla organizmu witamin i minerałów.
Żółtko na piance to pożywna, a zarazem lekka propozycja śniadania. Przypadnie do gustu osobą dbającym o linię. Idealnie komponuje się z pieczywem razowym, masłem oraz szynką.
Ciasteczka owsiane to idealna propozycja na chłodne jesienne dni. To czas, gdy chętnie sięgamy po dobrą książkę czy nadrabiamy zaległości filmowe, a doskonałym tego dopełnieniem będzie niskokaloryczna i pyszna przekąska.
Placki dyniowe bezglutenowe to idealna propozycja na chłodne jesienne dni, gdy potrzebujemy rozgrzewających i energetycznych pokarmów. Dodatkowo ten przepis nie wymaga wybitnych umiejętności kulinarnych i nie pochłania dużo czasu.
Chlebek bananowy to ciekawy wypiek, który swoją konsystencją przypomina chleb, a smakuje jak ciasto. Przepis ten jest niezwykle łatwy i szybki w przygotowaniu.
Makaron gryczany z ziołami i czosnkiem to doskonałe danie dla osób nietolerujących gluten. Jest proste, smaczne i niezwykle szybkie w przygotowaniu. W dodatku spożywane bez sosu nie wpłynie na naszą figurę.
Chilli con carne to nieskomplikowane, bardzo sycące i rozgrzewające danie kuchni meksykańskiej. Z pewnością sprawdzi się jako obiad dla całej rodziny lub przyjaciół. Najlepiej przygotować je dzień wcześniej, tak aby smak mógł się "przegryźć" i dojrzeć.