Pudding z Chia, owocami i Spruliną

Pudding z Chia, owocami i SpirulinąPudding z Chia, owocami i Spruliną to zdrowy deser, który z łatwością można przygotować w zaledwie kilka minut. Jest on bogactwem składników odżywczych, białka, błonnika, a także przeciwutleniaczy.

Składniki:

1. Mleko bez laktozy lub mleko roślinne (250 ml).
2. Nasion Chia (8-10 łyżeczek ).
3. Ekstrakt z wanilii.
4. Spiruliny (1 łyżeczka).
5. Owoce (według upodobań).

Pudding z Chia – przepis i przygotowanie:

1. W miseczce mieszamy mleko i nasiona Chia wraz z kilkoma kroplami ekstraktu z wanilii.
2. Tak przygotowana mieszankę odstawiamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
3. Przygotowany masę rozdzielamy do mniejszych miseczek.
4. Opcjonalnie możemy dodać łyżeczkę algi Spirulina dla wzbogacenia wartości odżywczych.
5. Dekorujemy każdy pudding dowolnymi owocami.

Na poniższym filmie pokazujemy jak w prosty i szybki sposób przygotować pudding z Chia:

Smacznego!

Polecane produkty:

Spirulina z chlorellą - naturalne oczyszczenie organizmu
Chlorella w bardzo dokładny sposób oczyszcza organizm, pomaga w likwidacji zaparć, wspiera budowanie naturalnej odporności, odmładza organizm, przyspiesza regenerację uszkodzonych tkanek, poprawia fizyczną i psychiczną kondycję organizmu, dodaje sił wital
Zobacz tutaj ...
Spirulina Febico - naturalne witaminy i minerały na wyciągnięcie ręki
Spirulina Febico - wysokiej jakości alga, której skład to 100% czysta Spirulina. Każdy etap, od hodowli, poprzez produkcję, do otrzymania pełnowartościowego produktu, jest poddawany szczegółowej kontroli. Pozwala to uzyskać najwyższej jakości Spirulinę
Zobacz tutaj ...
Spirulina bioalgi - kompletne wzmocnienie i oczyszczenie organizmu
Hodowla Spiruliny bioalgi mieści się na Tajwanie, wysoko w górach, w miejscu stałego nasłonecznienia (śr. temp. to 25 st. C). Nie naraża to na stres oksydacyjny komórek Spiruliny. Dlatego zachowuje ona bardzo wysokie stężenie składników odżywczych
Zobacz tutaj ...
14 komentarzy
« Older Comments
  1. Martyna
    Martyna says:

    Często robię sobie taka przekąskę. Od momentu odkrycia nasion chia nie rozstaje sie z nimi. Na śniadanie czy podwieczorek obowiazkowo Pozdrawiam
    Martyna

    Odpowiedz
  2. Katarzyna Mierzwa
    Katarzyna Mierzwa says:

    Akurat sobie kupiłam nasiona chia, więc chętnie skorzystam z przepisu, tylko spirulinę pominę:) raz, że nie mam dwa że nie lubię jej zapchu 🙂

    Odpowiedz
« Older Comments

Odpowiedz

Chcesz wziąć udział w dyskusji?
Śmiało, napisz coś!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *