Zioła i leczenie naturalnymi sposobami
Promocja Black Friday Spirulina Febico 1+1 Gratis

Aktualizacja: 24 października 2020

Cytrynowo kokosowy puddingTen niskowęglowodanowy, ketogeniczny deser pełen jest białka kolagenu, który pomaga poprawić stan skóry, włosów, paznokci, stawów i błony jelitowej. To doskonałe źródło białka dla każdego, kto chce zmniejszyć skutki starzenia się organizmu, wzmocnić swoje stawy i wspomóc leczenie zespołu nieszczelnego jelita.

Korzyści dla zdrowia

Mleko kokosowe zapewnia dużą dawkę przeciwzapalnych trójglicerydów o średniej długości łańcucha (MCT), które są łatwo metabolizowane przez organizm i wykorzystywane do spalania tłuszczu. Sok z cytryny jest bogaty w witaminę C i bioflawonoidy cytrusowe, które klasyfikowane są jako witamina P.

Połączenie witaminy C i witaminy P przyczynia się do poprawy przepuszczalności głębokich kapilar, co poprawia dostarczanie tlenu do tkanek ciała. Wpływa to również na poprawę produkcji energii i detoks.

Inne korzyści zdrowotne soku cytrynowego obejmują:

Sok z cytryny pomaga zapobiegać powstawaniu kamieni nerkowych. Według popsugar.com “Picie pół szklanki soku z cytryny każdego dnia podnosi poziom cytrynianu w moczu. Badania wykazały, że może to chronić przed kamieniami wapniowymi w nerkach”.

Sok z cytryny możne również pomóc w utracie wagi, ponieważ zawiera pektyny, rozpuszczalny błonnik, który daje uczucie sytości i tym samym hamuje apetyt. Dodatkowo pomaga on zrównoważyć pH organizmu oraz posiada działanie przeciwnowotworowe.

Cytrynowo kokosowy pudding

Ilość osób: 3-5

Czas przygotowania: 5 minut

Czas pieczenia: 10 minut

Składniki:

  • ½ szklanki soku z cytryny
  • 3 łyżki żelatyny (wegańskiej)
  • 2 szklanki mleka kokosowego organicznego pełnotłustego (w puszce)
  • ¼ łyżeczki ekstraktu z wanilii
  • Stewia do smaku

Sposób przygotowania:

  1. Wlej 1/2 szklanki wody do miski, wsyp żelatynę (bez pestycydów i chemikaliów) i odstaw na kilka minut, aż stanie się miękka i gąbczasta.
  2. Dodaj sok z cytryny, mleko kokosowe i wanilię.
  3. Następnie podgrzej mieszaninę żelatyny na małym ogniu do momentu rozpuszczenia się.
  4. Gdy żelatyna rozpuści się, zdejmij z ognia i wymieszaj z miodem lub stewią (albo syrop klonowy) wymieszaj trzepaczka wraz z cytrynowo-kokosową mieszaniną.

Powstałą konsystencję podziel na 3-5 małych szklanek i włóż do lodówki aż zastygnie. Powstanie z tego bardzo puszysta masa przypominająca budyń.

Smacznego!

Kolagen do picia na stawy i skórę
Kolagen bioalgi to aż 97% hydrolizowanego kolagenu o wysokiej biodostępności. Opatentowana formuła przyczynia się do łagodzenia objawów istniejących już chorób stawów, a dodatkowo uzupełnia niedobory kolagenu w organizmie. Wpływa też na stan skóry ...
Zobacz tutaj ...
Kapsułki z kwasem hialuronowym
Kwas hialuronowy decyduje nie tylko o jędrnej i gładkiej skórze, ale także jest głównym składnikiem płynu stawowego i pełni funkcję "smaru" przy wykonywaniu ruchu redukując ból w stawach. Jego głównym zadaniem jest regulacja zawartości wody w przestrzeni
Zobacz tutaj ...