Jedz wolniej i nie w fast foodachKolejny argument, aby nie jeść szybko i w fast foodach. Naukowcy z Japonii przebadali około 3 tys. osób i stwierdzili , że ludzie jedzący w pośpiechu, są bardziej narażeni na wystąpienie insulinooporności, która prowadzi do cukrzycy typu 2.

Problem ten nie dotyczy tylko osób z nadwagą, ale również tych, których masa ciała jest w normie. Zdaniem naukowców należy jeść wolno, przeżuwając każdy kęs starannie. Dzięki temu poziom cukru we krwi rośnie powoli, a regulująca jego poziom insulina jest uwalniana stopniowo. Nie dochodzi w ten sposób do groźnych zaburzeń metabolizmu glukozy.

Probiotyki
Probiotyki od bioalgi zawierają aż 150 milionów wyselekcjonowanych, naturalnych i żywych szczepów bakterii. Uzupełniają dietę w składniki probiotyczne i roślinne takie jak Lactobacillus Sporogenesis (Bacillus Coagulans), Lactobacillus Acidophilus, ...
Zobacz tutaj ...