Aktualizacja: 24 sierpnia 2020

Spirulina w okresie jesienno-zimowymNajnowsze badania potwierdzają, że przyjmując regularnie Spirulinę można skutecznie walczyć w naturalny sposób z częstym przeziębieniem lub grypą, szczególnie w okresie jesienno-zimowym. Ta mała zielono-niebieska alga jest bardzo bogata w naturalne składniki odżywcze. Poniżej przedstawiamy 6 najważniejszych powodów dlaczego warto ją włączyć do codziennej diety.

Spirulina – właściwości i korzyści z przyjmowania

1. Przyjmując jedną dzienną zalecaną dawkę Spiruliny możemy złagodzić zmęczenie nawet o 80%. Związki zawarte w tej roślinie przyczyniają się do powstawania większej ilości czerwonych krwinek we krwi, co przekłada się na lepsze dotlenienie komórek organizmu. Dzięki temu ich praca jest wydajniejsza, a my odczuwamy mniejsze zmęczenie.

2. W dzisiejszych czasach odnotowujemy wzrost ryzyka choroby serca nawet o 50%. Ciągły stres, zła dieta, siedzący tryb życia to tylko niektóre czynniki przyczyniające się do wystąpienia zawału serca. Już dzienna dawka Spiruliny regularne przyjmowana można chronić nasze zdrowie. Jak?
Spirulina normalizuje wysokie ciśnienie krwi w ciągu kilkunastu dni systematycznego zażywania. Może ona również obniżyć poziom złego cholesterolu oraz zwiększyć dobry nawet o 12%.

3. Szpinak i jagody to jedne z najlepszych produktów na poprawę koncentracji. Jednak nowe badania pokazują, że Spirulina jest nawet lepsza. Związki zawarte w tej aldze odżywiają mózg i skutecznie zwalczają wolne rodniki. Spirulina to źródło witamin i minerałów niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

4. Spirulina jest doskonałym źródłem przeciwwirusowych związków, które zwalczają przeziębienie i grypę. Już kilka dni kuracji tą algą pobudza nasz organizm do produkcji przeciwciał, które skutecznie rozpoczną walkę z wirusami i bakteriami. Dodatkowo w połączeniu z olejem z czarnego kminku, będącym źródłem niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowym, stanowi niezastąpiony duet na jesienno-zimową aurę.

5. Udowodniono, że zawarta w Spirulinie zeaksantyna skutecznie chroni przed zaćmą i zwyrodnieniem plamki żółtej.

6.Zalecana dzienna dawka Spruliny (zarówno tabletki jak i proszek) uzupełniają naszą dietę w pełnowartościowe białko, wszystkie niezbędne aminokwasy, beta-karoten, miedź, potas, żelazo i cynk.

W okresie jesienno-zimowym Spirulina to naturalny produkt, który nie obciąża wątroby. Zalecany jest zarówno dla dzieci jak i dorosłych. Można ją dodać do codziennej dawki soku, koktajlu lub wykorzystać jako dodatek do sałatek czy sosów.

Spirulina platensis - naturalna siła witamin i minerałów!
Spirulina to źródło wysokiej zawartości protein, witamin oraz minerałów. Urozmaica również dietę w składniki hamujące rozwój nowotworów i zapobiegające powstawaniu miażdzycy.
Zobacz tutaj ...
Spirulina Febico - naturalne witaminy i minerały na wyciągnięcie ręki
Spirulina Febico - wysokiej jakości alga, której skład to 100% czysta Spirulina. Każdy etap, od hodowli, poprzez produkcję, do otrzymania pełnowartościowego produktu, jest poddawany szczegółowej kontroli. Pozwala to uzyskać najwyższej jakości Spirulinę
Zobacz tutaj ...
Spirulina + Chlorella - naturalne oczyszczanie organizmu
Chlorella w bardzo dokładny sposób oczyszcza organizm, pomaga w likwidacji zaparć, wspiera budowanie naturalnej odporności, wspomaga odmładzanie organizm, przyspiesza regenerację uszkodzonych tkanek, poprawia kondycję organizmu, dodaje sił witalnych, ...
Zobacz tutaj ...
Algi Spirulina i Chlorella - rośliny o wysokiej wartości odżywczej i leczniczej.
Dziś, gdy na nasze zdrowie coraz większy wpływ wywiera postępująca degradacja środowiska naturalnego i coraz mniej wartościowe pokarmy, woda określonych akwenów zawierająca większe stężenie soli mineralnych, oferuje człowiekowi niezwykły dar
Zobacz tutaj ...